Welkom bij Ownah! 

Praktijk voor lichaam en geest

Wie ben ik? 


Mijn naam is Krista Boot-Perbal, geboren in 1982 en woonachtig in Almere. Samen met mijn man Bas hebben wij sinds februari 2016 een prachtige dochter Emmalynn, waar wij enorm van genieten!


Op deze pagina zal ik wat meer vertellen over mezelf en hoe ik uiteindelijk ertoe ben gekomen om met Ownah te starten.


Ik ben geboren in IJmuiden, waar ik heb gewoond tot mijn 21ste. Ik ben de oudste van twee en samen met mijn ouders woonden we midden in het centrum. Als kind zijnde was ik altijd stevig, toen niet wetende dat het een oorzaak had (PCOS). Ik ben er altijd veel mee gepest. Ook was ik als kind erg gevoelig voor wat er in mijn omgeving gebeurde. Ik voelde het aan als iemand niet lekker was of slecht in zijn vel zat. Met de kennis van nu, bleek ik toen al hoogsensitief te zijn.


Eenmaal vers afgestudeerd van de Hogeschool Inholland, waar ik m'n bachelor heb gehaald in Logistiek en Economie, ben ik het bedrijfsleven instapt als logistiek manager. Ik was voornamelijk met mijn hoofd bezig, rationeel, gebaseerd op cijfers. Als leidinggevende van diverse afdelingen kwam ik met mezelf in conflict, ik had immers ook een sterk ontwikkelde gevoelskant. Evengoed ging ik door, zonder naar mijn (geestelijke en lichamelijke) grenzen te luisteren. Uiteindelijk in 2010 zei mijn lichaam HO STOP! Met een flinke burn-out en PTSS als gevolg.

Deze burn-out/PTSS kwam natuurlijk niet zomaar. Jarenlang ben ik doorgerend, gestudeerd, gewerkt, het nodige meegemaakt in mijn jeugd, voor mijn man gezorgd die in 2005 leukemie kreeg. De koek was op. Vanaf dat moment ben ik aan mezelf gaan werken. Alles van de afgelopen jaren, mijn volledige rugzak vanaf mijn jeugd tot nu, heeft mij gemaakt tot de mens die ik nu ben. Het roer ging uiteindelijk om. Ik startte mijn eigen praktijk, in eerste instantie om de ander te helpen, maar als ik de ander wil helpen moet ik eerst mezelf helpen. Dat werd mijn lijfspreuk!


Nodig zijn is niet nodig, er zijn is genoeg!


Hoe is mijn praktijk tot stand gekomen?

Als hooggevoelig kind zijnde was ik altijd al veel met stenen bezig. Tijdens vakanties in Oostenrijk met mijn ouders zocht ik kleine bergkristallen in de bergen. Toen een vriendin mij vroeg om een ketting van haar in een andere soort edelsteen te maken, werd er bij mij een enthousiaste snaar geraakt. Zij vertelde mij dat stenen een energetische werking hebben en zo ben ik mij hierin verder gaan verdiepen en heb ik opleidingen en workshops gevolgd en veel boeken gelezen. Sinds een aantal jaar sta ik op diverse beurzen door het land heen. Zo hoop ik mensen te kunnen bereiken met prachtige edelstenen, een cadeau van de natuur en met de sieraden die ik liefdevol maak.


In 2008 ben ik een cursus Reiki gaan volgen en heb daarna ook de 2de graad gehaald. Reiki en edelstenen worden vaak met elkaar verbonden. Reiki heeft mij in de beginfase enorm geholpen. Ik kwam stukje bij stukje meer bij mezelf, het gaf me ergens rust, maar destijds zat ik nog steeds in een fase dat ik meer naar buiten gericht was, dan naar mezelf. Mensen behandelen vond ik fantastisch. De rust en ontspanning die ik mijn cliënten kon geven met de warmte van mijn handen. De dankbaarheid die je ervoor terug krijgt is goud waard. Mijn ervaring is wel dat als je met dit soort cursussen begint, er een soort innerlijke virus aangewakkerd wordt waarbij je graag meer wilt weten en doen!


Na Reiki ben ik Voetreflexologie gaan doen bij de BER (Bond Europese Reflexologen). Doormiddel van een behandeling worden er 168 drukpunten aangeraakt die in verbinding staan met diverse organen, beenderen en weefsels. Om goed te weten waar ik mee bezig was, heb ik aansluitend mijn Basis Medische kennis gehaald.

Ook dit was nog niet voldoende voor mij. Er volgden diverse massage opleidingen, waaronder ook een heerlijk ontspannende hotstone massage. Door mijn opleidingen te combineren, kwam hier een fantastische behandeling uit wat voor diepe ontspanning zorgde. Het ging onder de noemer Hotstone Massage, maar ook een stuk Reiki en Voetreflexologie kwamen hierin aan bod.


Nadat ik eind 2012 uit mijn burn-out begon te klimmen heb ik mij in januari 2013 officieel ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Mijn praktijk was een feit! Eindelijk kon ik werken vanuit mijn hart. Mijn ziel en zaligheid in iets stoppen waar ik gelukkig van word.

Met enorm veel plezier kon ik creatief bezig zijn door het maken van sieraden en mensen helpen doormiddel van behandelen. 

Ik ben mezelf nog verder gaan ontwikkelen op gebied van intuïtie. Van jongs af aan wist ik bepaalde dingen vanuit gevoel. Door de workshop "Snuffelen aan intuïtie en mediumschap" bij Monique Vork, kreeg ik steeds meer zelfvertrouwen in mezelf en wist ik dat de dingen die ik voelde vaak ook juist waren.


Terugkomend op m'n burn-out en PTSS, want hoe klim je daar nu uit? Mijn ervaring is door hard te vallen en weer op te staan. Accepteren wat er is geweest, accepteren wat er niet is geweest en vooral accepteren wat er wel is. Ik ben tot het aller diepste punt van de put gegaan. De rugtas die ik volgeladen had met traumatische gebeurtenissen in mijn jeugd, een daardoor ontwikkelde eetstoornis, een pittige pubertijd, een man die ernstig ziek is geweest, een kinderwens die nooit leek uit te komen, die rugzak zit nog steeds vol, maar hij is lang niet meer zo zwaar. Wat ik hiermee wil zeggen is dat alle gebeurtenissen een onderdeel van mij zijn, zij hebben mij gemaakt tot wie ik nu ben. De gebeurtenissen hebben een plek gekregen in de rugzak en zijn letterlijk hun gewicht kwijtgeraakt.


Eenmaal uit de put begon onze kinderwens toch wel weer te kriebelen. Inmiddels waren mijn man en ik ruim 10 jaar bij elkaar. We zijn de medische molen in gegaan. Mijn PCOS klachten en 2,5 jaar lang chemotherapie bij Bas, maakte het niet mogelijk om op een natuurlijke manier zwanger te raken. Na een paar jaar in een lichamelijke en emotionele achtbaan, een tweetal vroege miskramen, waren we in juli 2015 eindelijk echt zwanger. Ook dit verliep niet geheel hoe het zou moeten lopen. Ik kreeg pre-eclampsie, ofwel zwangerschapsvergiftiging. Onze dochter Emmalynn is met 33 weken geboren. Na wat opstartproblemen ontwikkelt ze zich nu fantastisch en is het een heerlijke dreumes.


Na mijn zwangerschap heb ik wel keuzes moeten maken. Niet alleen omdat ikzelf erg ziek ben geweest en op een randje gebalanceerd heb, maar ook omdat ik in een nieuwe levensfase ben gekomen als mama. Daarom was ik sinds januari 2016 gestopt met het geven van reiki/voetreflexbehandelingen en massages. Dit om mijn eigen grenzen te bewaken, niet omdat ik het niet meer leuk vind om te doen. 

Wel bleef ik m'n creatieve kant benutten door het maken van sieraden en het verkopen van edelstenen op diverse beurzen, festivals en markten. Gelukkig komt langzamerhand mijn energie weer terug en openen weer nieuwe deuren. 


Sinds 1 oktober 2017 is er een hoop veranderd. Ik kreeg de mogelijkheid om een eigen ruimte te huren bij PUUR Almere. Een plek waar ik al mijn edelstenen en sieraden kwijt kan, een plek voor workshops en ik kan er weer behandelen. Een grote droom is uitgekomen. 


Met alle ervaring die ik de afgelopen jaren heb opgedaan en de bagage in mijn rugzak besloot ik eind 2016 dat ik nu toch eindelijk een opleiding tot coach ging doen. Ik ben van nature een helper, dat zal ik vanuit mijn hart altijd blijven. Door mijn levenservaring en de dingen die ik geleerd heb ik de afgelopen jaren, wil ik graag mensen helpen om net zoals mij, weer grip te krijgen op hun leven. Om je dromen waar te maken, om te leren zijn wie je bent. Juist door mijn eigen ervaring, weet ik wat je doormaakt, maar ik weet ook dat het anders kan en je je doelen kunt bereiken!


Volg je hart, want die klopt altijd!


Lieve groet,


Krista"Geluk is degene willen zijn die je bent"

Anselm Grün